Stenungsund 2016

Vattenfalls bergrum
16 september - 16 oktober, Öppet onsdag - söndag 12-18
Vernissage 16 september kl 16:00

Traveler

Utställningen hade 20000 besökare!!

Platsen är Vattenfalls bergrum i Stenungsund. Efter en promenad på 300m rakt in i berget öppnar sig salarna där utställningen sätts upp. Jag deltar tillsammans med Kjell Engman, Pontus Ersbacken, Larissa Stenlander, Tommy TC Carlsson och Berth Johansson. Jag deltar med mina båtmålningar. Arrangör är Phromotion. Kjell Engman har ställt ut här förut. Fantastiska utställningar, se videolänk nedan.

Länkar:   Kjell Engman Stenungsund 2013 ,    PHromotion hemsida,   goteborgsposten

Varför Containerfartyg?

Man ser en båt som stävar rakt ut i havet, snart är den försvunnen vid horisonten. Det blir som i en film med öppet slut, man får fylla i och skapa sin egen berättelse.

Min fascination för containerskepp har flera bottnar. Själva formerna på båtarna är väldigt spännande. De ser ut som jättelika kubistiska skulpturer, ibland liknar de en modern stad..

Så är det innehållet, jättelika lådor glider sakta fram med det mesta som vi i vår kultur använder oss av datorer, tv-apparater, kläder, cyklar, frukt osv… men vi ser det inte. Mystiskt.

Eller varför inte se dem som människor, olika individer med sina egna karaktärer.

De får en också att tänka efter hur vi lever våra liv och hur vi byggt upp vår civilisation. Skeenden som är svåra att få syn på när man befinner sig mitt i dem.

Det är också mycket som händer när man är på plats. Bara att vara nära dessa gigantiska skepp som är höga som mindre skyskrapor och 200-400 m långa. Det är speciellt.