Konstnärshuset Svavel Jönköping 2017

11/3 - 26/3
Vernissage 11 Mars, Kl 11-15
Öppet: Onsdagar 16-18, Lördagar 11-15, Söndagar 13-15

Lena Västberg och jag ställer ut tillsammans.

Hoppas vi ses. Välkomna Sten-Yngve och Lena

Länkar:

Recension Jönköpings-posten

Artikel Jönköpings-posten

Om mina containerbåtsmålnigar

Man ser en båt som stävar rakt ut i havet, snart är den försvunnen vid horisonten. Det blir som i en film med öppet slut, man får fylla i och skapa sin egen berättelse.

Mystiskt, sakta glider jättelika lådor fram med det mesta som vi i vår kultur använder oss av datorer, kläder…… men vi ser det inte.

De får en också att tänka efter hur vi lever våra liv och hur vi byggt upp vår civilisation. Skeenden som är svåra att få syn på när man befinner sig mitt i dem.

Min fascination för containerfartyg har flera bottnar. Själva formerna på båtarna är väldigt spännande. De ser ut som jättelika kubistiska skulpturer, ibland liknar de en modern stad..

Eller kanske kan man se dem som människor, olika individer med sina egna karaktärer.

Det är också mycket som händer när man är på plats. Bara att vara nära dessa gigantiska fartyg som är höga som mindre skyskrapor och 200-400 m långa. Det är speciellt.

Så började det…

Min dotters lägenhet höll på att inredas, när någon sa ”Bor man i Göteborg ska man väl ha en marinmålning, kan du fixa det?” De menade säkert ett gammalt segelskepp. Jag målade ett containerfartyg, sen var jag fast.

På Svavel kommer jag förutom båtar att ha med en målning i min nya serie Periferi.