Eksjö museum 2015

14 - 29 November
Vernissage: 14 November kl. 12-15

Lördag 14 Nov är det vernissage för min separatutställning på Eksjö museum. Det blir en blandning av målningar med båtar, landskap, stadsbilder…….

Välkomna

Mina målningar handlar ofta om något annat än det man ser i bilden. De kan representera funderingar om våra val, vår tid, hur vi lever osv det är detta som jag försöker kommentera i mina bilderna. ”Riktning 9, möte” och ”Våga 1” handlar om att välja riktning i livet, våga närma sig människor och att våga ta chansen när den dyker upp. När man vandrar i skogen kommer man ibland till sådana här hus. Skall man våga gå igenom gården? Lite kusligt är det. Bor det någon där? Blir de i så fall störda/arga? Skall man gå en omväg i stället? Det liknar mycket annat i livet, skall man våga och kanske bli avvisad eller ta en annan väg.

Varför containerskepp? Jo jag tycker de är spännande, hemlighetsfullt glider de fram med nästan allt vi använder. De har också spännande former, som jättelika kubistiska skulpturer. Eller varför inte se dem som människor, olika individer med sina egna karaktärer. De får en också att tänka efter hur vi lever våra liv och hur vi byggt upp vår civilisation. Skeenden som är svåra att få syn på när man befinner mitt i dem.