Liljevalchs Vårsalong 2017

Malmskillnadsgatan 32
11 januari - 5 mars
Vernissage 11 jan, kl 13-17

Jag har blivit antagen med tre containerbåts-målningar på årets Vårsalong.

Det är min andra Vårsalong. Första gången var 2014.

OBS Det blir utställning med ett 15-tal  containerbåts-målningar på Galleri Ekvall+Törnblom i Stockholm. Vernissage lördag 8/4 – pågår tom 19/4.

Man ser en båt som stävar rakt ut i havet, snart är den försvunnen vid horisonten. Det blir som i en film med öppet slut, man får fylla i och skapa sin egen berättelse.

Mystiskt, sakta glider jättelika lådor fram med det mesta som vi i vår kultur använder oss av datorer, kläder…… men vi ser det inte.

De får en också att tänka efter hur vi lever våra liv och hur vi byggt upp vår civilisation. Skeenden som är svåra att få syn på när man befinner sig mitt i dem.

Min fascination för containerskepp har flera bottnar. Själva formerna på båtarna är väldigt spännande. De ser ut som jättelika kubistiska skulpturer, ibland liknar de en modern stad..

Eller kanske kan man se dem som människor, olika individer med sina egna karaktärer.

Det är också mycket som händer när man är på plats. Bara att vara nära dessa gigantiska fartyg som är höga som mindre skyskrapor och 200-400 m långa. Det är speciellt.

Det började med att min dotters lägenhet höll på att inredas, när någon sa ”Bor man i Göteborg ska man väl ha en marinmålning, kan du fixa det?” De menade säkert ett gammalt segelskepp. Jag målade ett containerfartyg, sen var jag fast.

Reportage/länkar: