Om

2014-

Efter min ”comeback” som konstnär på Liljevalchs Vårsalong 2014 har det utvecklats i snabbt. Särskilt stor uppmärksamhet har mina containerbåtar fått. Många utställningar ca 40 st har jag hunnit med på nio år. Liljevalchs Vårsalong för 6:e gången.

2012-

Efter att gjort ett uppehåll med att måla i drygt 20 år gjorde jag våren 2012 ett försök för att se hur det skulle gå. Landskap, skogsbilder och så containerfartygen, det blev mina motiv när jag startade på nytt. Det gick bättre och bättre och jag gjorde ett 50-tal målningar på ett år. Sommaren 2013 åkte jag till Hamburg och Rotterdam för att studera containerfartyg på plats. Sen målades det många båtar varav 3 kom med på Liljevalchs Vårsalong 2014.

 

2008-2013

Arbetade som lärare i Grafisk Design på Tekniska Högskolan i Jönköping.

Tecknade lite på resor men jag hade egentligen inga planer på att börja måla igen.

 

1990-2008

Drev det egna företaget Commedia tillsammans med min hustru Lena Västberg. Vi gjorde multimedia program för CD-Rom och nätet, på uppdrag av olika företag. Det var produktpresentationsprogram för bla tapeter, golv, dörrar mm.

Interaktiva program där man kunde se produkterna i olika miljöer.

Vi gjorde också utställningar som Walk-through, där man kan gå runt och titta på dem i datorn. Vi fotograferade och satte ihop dem i vårt eget program. Det är samma teknik som senare Google använder i Street-View funktionen.

Den största produktionen var Orrefors 100-års utställning på Nationalmuseum 1998. Vi gjorde ett 10-tal golvprogram åt Tarkett-Sommer i Paris, tapetprogram åt Eco-tapeter och Flügger Färg i Köpenhamn. Dörrprogram gjorde vi åt Swedoor.

 

1973-1990

Studerade på Grundskolan för konstnärlig utbildning i Stockholm 73-74 och Konstfackskolan i Stockholm 74-78. Jag målade i olja, akryl, akvarell och ställde ut.