Konsthallen, Musikskolan, i Aneby 2014

4 - 24 Oktober, Vernissage 4 oktober kl 14-16

Välkommen på Vernissage. Utställningen är öppen 4-5 okt, 11-12 okt, 18-19 okt klockan 14-16. Utställningen innehåller olika typer av motiv som mina containerfartyg och landskapsbilder från omgivningarna där jag bor.

 

Jag har arbetat med bilder hela mitt vuxna liv men under många år gjorde jag uppehåll med mitt måleri, under dessa år ägnade jag mig åt digitala produktpresentationer och interaktiva utställningar till olika företag.

Till slut kunde jag dock inte låta bli, utan 2012 testade hur det gick att måla efter 20 års avbrott. Landskap, skogsbilder och så containerfartygen, det blev mina motiv när jag startade på nytt.

Sommaren 2013 åkte jag till Hamburg och Rotterdam för att studera containerfartyg på plats. Sen målades det många båtar varav 3 kom med på Liljevalchs Vårsalong 2014. Varför containerbåtar? Jo jag tycker de är spännande, hemlighetsfullt glider de fram med nästan allt vi använder. De har också spännande former, som jättelika kubistiska skulpturer. Eller varför inte se dem som människor, olika individer med sina egna karaktärer.

I mina landskap och skogsbilder är jag inte ute efter att beskriva hur det ser ut, utan hur det känns eller vilka associationer man får. ”Riktning 6, våga” handlar om att välja riktning i livet, våga närma sig människor och att våga ta chansen när den dyker upp. När man vandrar i skogen kommer man ibland till sådana här hus. Skall man våga gå igenom gården? Lite kusligt är det. Bor det någon där? Blir de i så fall störda/arga? Skall man gå en omväg i stället? Det liknar mycket annat i livet, skall man våga och kanske bli avvisad eller ta en annan väg.

Utställningsaffisch