Vetlanda Konstförening 2022

Vernissage Lördag 1/10 kl 12-16
Under pågående utställning öppet tisdag till söndag kl. 12.00-16.00.
Måndagar stängt
1/10 - 23/10

Tillsammans med Lena

Länk Vetlanda Konstförening

Instagram Sten-Yngve

Om mina Containerbåts målningar
Man ser en båt som stävar rakt ut i havet, snart är den försvunnen vid horisonten. Det blir som i en film med öppet slut, man får fylla i och skapa sin egen berättelse.

Mystiskt, sakta glider jättelika lådor fram med det mesta som vi i vår kultur använder oss av datorer, kläder…… men vi ser det inte.

Vi tvingas att tänka efter hur vi lever våra liv och hur vi byggt upp vår civilisation. Skeenden som är svåra att få syn på när man befinner sig mitt i dem.

Eller kanske kan man se dem som människor, olika individer med sina egna karaktärer.

Mina bilder handlar ofta inte om det du ser, utan det du kommer att tänka på när du ser dem. Exemplet med båtarna får betraktaren att tänka på en mängd olika saker som jag inte själv kunnat förutse. Då fungerar det som bäst.

Så började det…
Min dotters lägenhet höll på att inredas, när någon sa ”Bor man i Göteborg ska man väl ha en marinmålning, kan du fixa det?” De menade säkert ett gammalt segelskepp. Jag målade ett containerfartyg, sen var jag fast.

Nästa steg var att skaffa material till nya målningar. Sedan dess besöker jag de bästa containerbåtplatserna i Europa. Det blir Brunsbüttel utanför Hamburg där Kielkanalen och floden Elbe möts eller vid Rotterdams hamninlopp. Där samlas material till mina målningar in. Det är bilder men också erfarenheten av att vistas där på kajen i regn och blåst.

I samarbete med: