Galleri Final Fabriken Kivik 2018

Fabriken, Bästekille, Kivik
Öppet 30 mars-2 apr, 7-8 apr kl 11-18

Samlingsutställning med ett 25-tal konstnärer.

Man ser en båt som stävar rakt ut i havet, snart är den försvunnen vid horisonten. Det blir som i en film med öppet slut, man får fylla i och skapa sin egen berättelse.

Mystiskt, sakta glider jättelika lådor fram med det mesta som vi i vår kultur använder oss av datorer, kläder…… men vi ser det inte.

De får en också att tänka efter hur vi lever våra liv och hur vi byggt upp vår civilisation. Skeenden som är svåra att få syn på när man befinner sig mitt i dem.

Sten-Yngves fascination för containerskepp har flera bottnar. Själva formerna på båtarna tycker han är väldigt spännande. Att de ser ut som jättelika kubistiska skulpturer, ibland liknar de en modern stad..

Eller kanske kan man se dem som människor, olika individer med sina egna karaktärer.

Det är också mycket som händer när han är på plats. Bara att vara nära dessa gigantiska fartyg som är höga som mindre skyskrapor och 200-400 m långa. Det är speciellt.

Det började med att hans dotters lägenhet höll på att inredas, när någon sa ”Bor man i Göteborg ska man väl ha en marinmålning, kan du fixa det?” De menade säkert ett gammalt segelskepp. Sten-Yngve målade ett containerfartyg, sen var han fast.