Konstnärshuset Svavel Jönköping 2017

Vernissage 11 mars kl 11-15
öppet: lö 11-15, sö 13-15, ons 16-18

Sten-Yngve Johansson och jag ställer ut tillsammans.

Hoppas vi ses. Välkomna Lena och Sten-Yngve

Om mitt måleri

Mina motiv hämtar jag i vardagen och i min närhet. Det är ett sätt att bearbeta mina sinnestillstånd, enkla vardagliga scener kan representera något annat, något djupare.

I min bildvärld finns många kvinnliga referenser, klänningar, utseende, bära barn, egna rum.

Att måla är för mig ett sätt att förhålla mig och bearbeta min verklighet. Det är inte alltid uppenbart ens för mig varför jag intresserar mig för vissa företeelser eller motiv. Under tiden eller efter en tid, blir allt kristallklart och jag har bearbetat sorger, rädslor, relationer, egna mönster och vår samtid.

Mönster, betydelser kommer fram, efter att jag envist uppehållit mig vid vissa arbeten. När jag sedan betraktar dem, det kan ta veckor, månader ibland år, ser jag ganska klart vad jag har bearbetat. Det är som om mitt undermedvetna styr vad jag ska välja att måla.

Den svarta klänningen var min mammas jag hade egentligen aldrig sett den i mitt barndomshem. Den blev min för en tid sedan. En långklänning, i tyll, med guldbroderier, 40 tal, mamma måste ha burit den när hon var i tonåren. Jag målade den om och om igen. På något sätt var hon där, helt närvarande.

Lena Västberg