Galleri Final Fabriken Kivik påsk 2021

Fabriken, Bästekille, Kivik
Öppnar Långfredagen.
Öppet 2 apr-11 apr, kl 11-18

Genom att måla går jag på djupet av mina tankar och ideér, skärper min närvaro som jag inte gör i vanliga fall. Jag fastnar för något intuitivt, sedan bearbetar jag motivet genom att måla det, ibland många gånger. Genom processen söker jag den absoluta närvaron för att nå en insikt, att skapa äkta uttryck och kommunikation. Jag målar, tänker inte just då medvetet, kopplar på en kraft, hjärnan jobbar men tappar tid och rum.

Hur det började med mina bortvända människor. Ett par på ett hotell, de satt en bit bort. Kvinnan väckte mitt intresse, hon såg ut att var hämtad från en målning av Toulouse-Lautrec. Mannen satt bortvänd och hade långt uppsatt hår. Väl hemma målade jag bägge tillsammans och kvinnan för sig men blev mer och mer intresserad av mannen. Hans hår, frisyr och nacke. Nu blev mitt fokus bortvända människor.

Mitt intresse har fördjupats. Människors nackar visar en skörhet som jag tycker om. Målningarna är inte egentliga porträtt utan mer en berättelse om vår existens. Ett landskap har letat sig in bland människoskildringarna. För ett antal år sedan målade jag ofta landskap en plein air. Nu är de tillbaks för att förstärka mina gestalters sinnestillstånd.